Frigarui de legume asortate
PrinteazaFrigarui de legume asortate din: ardei, zucchini, ciuperci, conopida, rosii, ceapa, vanata, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper.
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben/portocaliu
- 1 ardei gras verde
- 2 zucchini mici
- 8-10 ciuperci mai mici
- 1 conopidă mică
- 10-12 roşii cherry mai măricele
- 1-2 broccoli
- 2 cepe roşii medii
- 1 vânătă lungă şi subţire
- 1 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1 1/2 linguriţă frunze de rozmarin proaspete, tocate mărunt
- 3 căţei mari de usturoi, tocaţi mărunt
- sare şi piper proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare:
Tăiaţi ardeii, zucchini şi vinetele în cuburi de cca 3 cm (o idee mai mari decât roşiile cherry). Rupeţi cozile ciupercilor.
Rupeţi conopida şi broccoli în buchete mici, opănţi-le 2-3 min în apă clocotită, cu puţină sare; scurgeţi-le bine. Tăiaţi cepele sferturi, desfaceţi foile exterioare, mai groase.
Puneţi toate legumele într-un vas mare, stropiţi-le cu ulei de măsline şi amestecaţi bine. Adăugaţi restul ingredientelor, amestecaţi din nou, acoperiţi vasul şi lăsaţi să stea 60-90 minute.
Pregătiţi grătarul. înşiraţi bucăţile de legume pe frigărui, altemân-du-le. Frigeţi-le pe grătarul aşezat la cca 15 cm de jar.
Intoarceţi-le frecvent, până sunt gata.
Pofta buna!