Frigarui de legume asortate

Printeaza

Frigarui de legume asortate din: ardei, zucchini, ciuperci, conopida, rosii, ceapa, vanata, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Frigarui de legume asortate

  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben/portocaliu
  • 1 ardei gras verde
  • 2 zucchini mici
  • 8-10 ciuperci mai mici
  • 1 conopidă mică
  • 10-12 roşii cherry mai măricele
  • 1-2 broccoli
  • 2 cepe roşii medii
  • 1 vânătă lungă şi subţire
  • 1 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1 1/2 linguriţă frunze de rozmarin proaspete, tocate mărunt
  • 3 căţei mari de usturoi, tocaţi mărunt
  • sare şi piper proaspăt măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi ardeii, zucchini şi vinetele în cuburi de cca 3 cm (o idee mai mari decât roşiile cherry). Rupeţi cozile ciupercilor.

Rupeţi conopida şi broccoli în buchete mici, opănţi-le 2-3 min în apă clocotită, cu puţină sare; scurgeţi-le bine. Tăiaţi cepele sferturi, desfaceţi foile exterioare, mai groase.

Puneţi toate legumele într-un vas mare, stropiţi-le cu ulei de măsline şi amestecaţi bine. Adăugaţi restul ingredientelor, amestecaţi din nou, acoperiţi vasul şi lăsaţi să stea 60-90 minute.

Pregătiţi grătarul. înşiraţi bucăţile de legume pe frigărui, altemân-du-le. Frigeţi-le pe grătarul aşezat la cca 15 cm de jar.

Intoarceţi-le frecvent, până sunt gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.