Frigarui de creveti cu sos

Printeaza

Frigarui de creveti cu sos din: rosii, castravete, usturoi, fructe de avocado, lapte de cocos, supa de pui, suc de lamaie, sare, piper, creveti, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Frigarui_de_creveti_cu_sos

  • 2 rosii
  • 1/2 castravete
  • 1 catel de usturoi
  • 2 fructe de avocado
  • 600 ml supa de pui
  • 200 ml lapte de cocos
  • sucul de la 2 lamai
  • sare
  • piper
  • 4 creveti decorticati
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se crestează roşiile şi se opăresc cu apă clocotită. Se trec apoi prin jet de apă rece şi se decojesc. Roşiile se taie sferturi, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi.

Se decojeşte castravetele şi se taie în două pe lung; se scot sâmburii cu lingura. Se taie cuburi jumătăţile de castravete.

Se taie în două fructele de avocado, se golesc de sâmburi şi se decojesc. Pulpa se taie cuburi şi se pasează cu avocado, supă de pui, lapte de cocos şi suc de lămâie. Se sărează şi se piperează după gust.

Se spală creveţii, se şterg cu prosoape de bucătărie şi se în ţeapă fiecare pe o ţepuşă de lemn. Se sărează, se piperează şi se prăjesc în ulei 1-2 min.

Sosul se repartizează în 4 boluri şi se presară cuburi de roşii şi castraveţi. Se piperează şi se aşază pe fiecare bol câte o frigăruie de crevete. Se ornează cu verdeaţă.

Frigarui de creveti cu sos

Frigarui_de_creveti_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.