Frigărui de cod

Printeaza

Frigărui de cod din: fileuri de cod, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei iute, patrunjel, marar, ulei.

Ingrediente:Frigarui_de_cod

  • 3 fileuri de cod
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 fir de praz
  • 1 lingurita cu piper in 4 culori
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata de ardei iute
  • 1 lingura patrunjel
  • 1 lingura marar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 30 ml ulei

 

Mod de preparare:

Tai fileurile în cuburi potrivite şi le pui într-un castron. Macini piper deasupra, torni zeama de lămâie şi sosul de soia şi laşi amestecul la rece, acoperit, timp de o oră. După ce a stat la marinat, scurgi peştele şi înşiri bucăţile pe beţe de frigărui, ţinute în prealabil în apă, alternând cu felii de praz.

Pui frigăruile pe un grătar încins, uns cu puţin ulei. Laşi 2-3 minute pe fiecare parte şi întorci cu grijă. Dacă se lipeşte de grătar carnea, o dezlipeşti cu o paletă.

Pentru garnitură, feliezi legumele cât mai subţiri şi le stropeşti cu suc de lămâie, proaspăt stors. Pui garnitura pe un platou şi aşezi deasupra frigăruile fierbinţi. Serveşti frigăruile imediat, presărate cu pătrunjel.

Frigărui de cod

Frigarui_de_cod

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bune frigaruile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.