Frigărui de ardei şi vinete

Printeaza

O reteta de frigarui de ardei si vinete din: ardei gras rosu, vanata, ceapa verde, paine cu malai, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice si sare grunjoasa.

Ingrediente:Frigărui de ardei şi vinete

  • 1 ardei gras roşu
  • 1 vânătă
  • 4 fire ceapă verde mai mari
  • 2 felii de pâine cu mălai
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • ierburi aromatice mixte
  • sare grunjoasă

 

Mod de preparare:

Spală şi îndepărtează capetele de la vânătă. Taie-o felii subţiri, pune-le într-o strecurătoare şi lasă-le să se scurgă de lichidul amar, apoi frige-le pe grătar. Spală ardeiul, îndepărtează-i seminţele, apoi taie-1 pătra­te şi opăreşte-le 2 minute în apă clocotită cu un praf de sare.

Indepărtează rădăcina şi frunzele verzi ale cepei, apoi taie-o sferturi. Taie pâinea mai întâi bastonaşe, apoi cubuleţe. Montează frigăruile, alternând legumele cu bucăţelele de pâine. Feliile de vinete se pliază când le pui pe beţele de frigărui.

Frige frigăruile 5 minute pe grătar, apoi stropeşte-le cu ulei de măsline şi presară-le cu ierburi aromatice şi sare grunjoasă, după gust.

Varinate: Poţi prepara şi o altă o variantă a acestui fel de mâncare: taie toate legumele cubuleţe şi căleşte-le într-o tigaie, începând cu ceapa, adăugând apoi ardeiul şi, la sfârşit, vânătă. Sărează şi ţine legumele pe foc până când se înmoaie. Adaugă ierburile aromatice tocate şi serveşte legumele pe felii de pâine prăjită.

Frigărui de ardei şi vinete

Frigărui de ardei şi vinete

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.