Frigărui cu sos picant

Printeaza

O reteta de frigarui cu sos picant din: ulei de masline, suc de portocale, suc de lamaie, usturoi, pudra de chili, fulgi de ardie rosu, file de porc, lamaie, portocala, rosii cherry, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet de vin Xeres, migdale, usturoi, faina si salata iceberg.

Ingrediente:Frigărui cu sos picant

firgaruile:

  • 1/3 cana de ulei de masline
  • 1/3 cana de suc de portocale, proaspat stros
  • 1/3 cana de suc de lamaie, proaspat stors
  • 2 linguri usturoi maruntit
  • 2 lingurite de pudra de chili
  • 1/3 lingurita de fulgi de ardei rosu
  • 900 g de file de porc taiat in fasii cu o grosime de 2 centimetri
  • 2 lamai mari taiate
  • 2 portocale taiate

sosul cu rosii cherry si ardei copt:

  • 1/3 cana de rosii cherry taiate pa jumatate
  • 1 ardei gras rosu copt, tocat
  • 1/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita de otet de vin de Xeres
  • 1 lingura de migdale maruntite
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 4 lipii din faina integrala
  • 4 cani de salata iceberg tocata

 

Mod de preparare:

Prepara frigăruile: ames­tecă uleiul, sucul de portocale şi de lămâie, usturoiul, pudra de chili, fulgii de ardei, 1/2 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper negru măcinat. Adaugă bu­căţile de carne şi trece-le prin mixtură.

Acoperă reci­pientul cu un capac şi pune-l la frigider cel puţin 1 oră sau lasă-l toată noaptea. Inmoaie 8 frigări din lemn în apă pentru cel puţin 1 oră. Incalzeste între timp cuptorul la 230°C.

Prepararea sosului: aşază bucăţile de roşii pe o tavă de copt şi lasă-le să se rumenească circa 20 de minute.

Apoi, pune-le în blender alături de ardeiul gras copt, ulei, oţet, migdale şi usturoi. Amestecă-le până formează o pastă. Presară puţină sare şi piper negru măcinat, după gust.

Unge grătarul cu puţin ulei si setează-l la foc mediu. Infinge în fiecare frigare câte 4 bucăţi de carne, alter­nând cu 2 felii de lămâie şi 2 de portocală.

Aşază-le pe grătar şi întoarce-le ocazional până când se rumeneşte carnea, între 12-15 minute. Pune-le deoparte aproxi­mativ 5 minute. In acest timp aşază lipiile pe grătarul încins şi lasă-le câte 2 minute, pe fiecare parte.

Serveste frigăruile cu lipiile, salata verde şi sosul de roşii. Poţi să storci câte o felie de portocală şi lămâie pe fiecare porţie.

Frigărui cu sos picant

Frigărui cu sos picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.