Frigarui cu slaninuta

Printeaza

Frigarui cu slaninuta din: carne de porc, slaninuta afumata, mustar, pesmet, unt, piper, sare.

Ingrediente:Frigarui "Aghiuta"

  • 1/2 kg carne de porc (pulpă, muşchi)
  • 250 g slăninută afumată
  • 3 linguri muştar
  • 4 linguri pesmet
  • 3 linguri unt de casă
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie în feliuţe mici, relativ egale (orientativ: pătrate cu latura de 3 ccm, groase de circa 1 cm), apoi se sărează şi se presară piperul. Slăninuta se taie în păitrate de aproximativ aceeaşi mărime cu cele de carne, însă mult mai subţiri. Se folosesc frigărui de lungimi mai mici (optim: 20-30 cm).

Pe frigărui se înfig, alternativ, câte o bucată de carne şi o bucată de slăninuţă, fără a înghesui bucăţile. Când frigăruile sunt gata, fiecare se unge cu muştar, apoi se tăvăleşte prin pesmet pisat. Separat, untul se topeşte şi cu el se stropesc bine frigăruile acoperite de stratul de pesmet.

Se frig la grătar, la foc mai iute. Se servesc cu garnitură din legume fiesrte sau cartofi prăjiţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.