Frigarui cu legume si ciuperci
PrinteazaFrigarui cu legume si ciuperci din: dovlecel, vanata, ardei grasi, ceapa rosie, ciuperci, rosie, porumb, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper.
- 1 dovlecel
- 1 vanata mica
- 2 ardei grasi (rosu, galben)
- 1 ceapa rosie
- 4-5 ciuperci
- 1 rosie
- 1 stiulete de porumb in lapte
pentru sosul aromat:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi
- cimbru
- oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureti legumele, le speli, le tai felii, cuburi, rondele, dupa preferinta. Separat, amesteci uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, cimbru, oregano, sare si piper. Lasi sosul sa se aromatizeze cateva minute. Infingi tepuse legumele, alternandu-le dupa gust si culoare sau dupa inspiratie.
Le stropesti cu sosul aromatizat si le frigi pe gratarul bine incins cate 1-2 minute pe fiecare parte. Legumele trebuie sa fie coapte, dar sa nu se inmoaie. Alaturi, pe gratar, rumenesti si porumbul. Servesti frigarui cu felii de paine prajita.
Frigarui cu legume si ciuperci
Pofta buna!