Frigarui cu legume si ciuperci

Printeaza

Frigarui cu legume si ciuperci din: dovlecel, vanata, ardei grasi, ceapa rosie, ciuperci, rosie, porumb, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Frigarui_cu_legume_si_ciuperci

  • 1 dovlecel
  • 1 vanata mica
  • 2 ardei grasi (rosu, galben)
  • 1 ceapa rosie
  • 4-5 ciuperci
  • 1 rosie
  • 1 stiulete de porumb in lapte

pentru sosul aromat:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • cimbru
  • oregano uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti legumele, le speli, le tai felii, cuburi, rondele, dupa preferinta. Separat, amesteci uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, cimbru, oregano, sare si piper. Lasi sosul sa se aromatizeze cateva minute. Infingi tepuse legumele, alternandu-le dupa gust si culoare sau dupa inspiratie.

Le stropesti cu sosul aromatizat si le frigi pe gratarul bine incins cate 1-2 minute pe fiecare parte. Legumele trebuie sa fie coapte, dar sa nu se inmoaie. Alaturi, pe gratar, rumenesti si porumbul. Servesti frigarui cu felii de paine prajita.

Frigarui cu legume si ciuperci

Frigarui_cu_legume_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.