Frigarui cu fructe de mare
PrinteazaFrigarui cu fructe de mare din: fileuri de peste, creveti, scoici, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, cimbru, seminte de fenicul, fulgi de ardei iute, lamaie, piper.
- 400 g fileuri peste marin
- 8 creveti decorticati
- 8 scoici St. Jacques
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 zucchini sau dovlecel
marinata:
- 150 ml ulei de masline
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 2 lingurite cimbru
- 1/2 lingurite fulgi de ardei iute
- 1/2 lamaie
- piper
Mod de preparare:
Pregătiţi toate ingredientele pentru a putea fi înşirate pe frigăruie. Tăiaţi ardeii pătrăţele cu latura de cca 5 cm, curăţaţi oasele din peşte, tăiaţi peştele în cubuleţe ceva mai mari decât o nucă. Scoateţi scoicile din cochilii. Spălaţi şi tăiaţi zucchini în rondele de cca 1 cm grosime.
Inmuiaţi în apă frigăruile de lemn, înşiraţi pe ele, alternativ, bucăţi de peşte, creveţi, legume şi scoici. Aveţi grijă să nu lipiţi bucăţile între ele, ca să se frigă uniform şi rapid.
Pregătiţi marinata. Amestecaţi uleiul de măsline, seminţele de fenicul, cimbrul, fulgii de ardei, sucul de la o jumătate de lămâie, sare şi piper. Puneţi frigăruile pe o tavă şi turnaţi peste ele marinata; amestecaţi-le bine, să se ungă pe toate părţile.
Lăsaţi-le să se marineze 1-2 ore. Frigeţi-le pe grătar, cca 4 min, aşezate 12-13 cm de jar.
Frigarui cu fructe de mare
Pofta buna!
Incoming search terms:
- frigarui cu fructe de mare jamila
Frigaruile astea trebuie sa fie foarte bune