Frigarui cu creveti si sparanghel

Printeaza

Frigarui cu creveti si sparanghel din: sparanghel, sare, sunca, usturoi, paine, creveti, ulei, otet, masline, capere.

Ingrediente:Frigarui_cu_creveti_si_sparanghel

  • 8 tije de sparanghel verde
  • sare
  • 8 felii subţiri de şuncă Serrano
  • 1 căţel de usturoi
  • 8 felii de pâine ţărănească
  • 8 creveti curăţaţi
  • 4 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • 1 lingură de oţet de sherry
  • 8 măsline negre
  • 2 linguri de capere

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, apoi se fierbe circa un minut în apă cu sare. Se scoate, se pune la scurs şi se împătureşte în şunca tăiată în două pe lungime, după care se taie în bucăţi.

Usturoiul se cojeşte şi se taie în jumătate. Feliile de pâine se rumenesc într-o tigaie până devin aurii, se freacă cu usturoiul şi se taie cuburi de 2,5 x 2,5 cm.

Cuburile de pâine se înşiră pe frigărui alternativ cu sparanghelul şi cu creveţii. Frigăruile se aşează pe o tavă şi se ungcu puţin ulei. Se rumenesc sub grilul încins circa 4 minute pe ambele părţi.

Frigăruile se scot din cuptor şi se stropesc cu restul uleiului şi cu oţetul. Se ornează cu măslinele (după ce li s-au scos sâmburii) şi se servesc.

Frigarui cu creveti si sparanghel

Frigarui_cu_creveti_si_sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.