Frigarui cu bacon

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui cu: cartofi, bacon, ceapa, ulei, piper, cimbrisor, sare.

Ingrediente :

  • 3 cartofi mari, lunguieţ
  • 250 g bacon sau costiţă afumată
  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • cimbrişor uscat
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi scurgi, cureţi coaja şi după ce se răcesc îi tai felii potrivit de groase. Tai baconul sau costiţa afumată felii subţiri şi le decupezi în pătrate de mărimea feliilor de cartofi.

Aşezi pe ţepuşe de lemn feliile de cartofi alternându-le cu cele de bacon sau de costiţă între ele, adăugând opţional şi câte o felie de ceapă.

Presari peste ele cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei, apoi le aşezi într-o formă termoizolantă unsă cu puţin ulei şi le introduci la cuptor pentru circa 20 de minute. Le serveşti calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.