Friganele cu svaiter si sunca

Printeaza

 Friganele cu svaiter si sunca din: paine, sunca, cascaval/svaiter, lapte, faina, unt.

 

Pentru:18 persoane

Ingrediente:Friganele cu svaiter si sunca

  • 36 felii dreptunghiulare de cruton (pîine) 6×8 cm
  • 18 felii şuncă
  • 18 şvaiţer sau caşcaval
  • 2 pahare lapte
  • 1 1/2 lingura faina
  • 120 g unt
  • sare
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Se face un sos alb din unt, făină, sare şi lapte.

Cu acest sos se ung feliile de cruton, apoi 1 felie şuncă, 1 felie şvaiţer, şi se suprapun pe cruton.

Aceste friganele (canapele) se aşază într-o tavă unsă cu ulei sau unt.

Restul de sos se amestecă cu un ou, se pune deasupra pe friganele şi se dă la cuptor.

Cînd s-au rumenit se servesc calde.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friganele cu banane

Friganele cu banane

Friganele cu banane din: paine, lapte degresat, oua, faina, banana, zahar brun, vanilie, scortisoara, sare, rom si unt. Ingrediente: 12 felii paine 1 ceasca de lapte degresat 3 oua 1/4 ceasca faina 1 banana coapta 1 lingura zahar brun 2 lingurite de vanilie 1 1/2 lingurita scortisoara 1/4 linguriță de sare 1-2 linguri rom 1/4 […]

Friganele cu branza de capra

Friganele cu mango

Friganele cu mango din: oua, urda, zahar, vanilie, paine, mango. Ingrediente: 3 oua 200 g urdă 50 g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie paine 50 g mango   Mod de preparare: Combină 200 g urdă cu 50 g zahăr pudră şi 1 linguriţă esenţă de vanilie. Bate uşor 3 ouă şi apoi înmoaie […]

 

Friganele cu branza de capra

Friganele cu branza de capra

Friganele cu branza de capra din: oua, urda, zahar, vanilie, paine. Ingrediente: 3-4 oua 250 g branza de capra 50 g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie paine   Mod de preparare: Amesteca branza cu zahărul pudră şi 1 linguriţă esenţă de vanilie. Bate uşor 3 ouă şi apoi înmoaie 4 felii de pâine albă. Porţionează […]

 

Friganele cu dulceata

Friganele cu dulceata

Friganele cu dulceata din: paine, oua, lapte, unt, menta, dulceata. Ingrediente: 10 felii de pâine 3 ouă 250 ml lapte 75 g zahăr pudră 100 g unt frunze de mentă sau busuioc dulceaţă sau gem   Mod de preparare: Ouăle se bat într-un bol împreună cu laptele şi zahărul. Feliile de pâine se trec pe […]

 

 

Friganele cu verdeata

Friganele cu cartofi

Friganele cu cartofi din: carne, cartofi, ceapa, usturoi, faina, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată în amestec (carne şi porc) 7 cartofi 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 250 g făină ulei pentru prăjit pesmet verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Fierbe cartofii şi fă-i piure. Adaugă oul, sare […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.