Friganele cu gutui

Printeaza

Friganele cu gutui din: gutui, zahar, lapte, unt, ou, faina, praf de copt, scortisoara, ulei, miere.

Ingrediente:Friganele cu gutui

  • 2 gutui
  • 150 g zahăr
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 ou
  • 130 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • ulei de prăjit
  • miere pentru servit
  • mentă pentru decor

 

Mod de preparare:

Curăţă gutuile şi taie-le cubuleţe, apoi pune-le la fiert circa 40 de minute în 100 ml de apă şi 150 g de zahăr.

Mixează gutuile ca să obţii un piure dens şi lasă-l la răcorit.

Adaugă laptele peste piure, untul topit şi oul. Amestecă şi încorporează făina, praful de copt, scorţişoara şi sarea.

Din această compoziţie, ia cu polonicul câte o cantitate mică şi prăjeşte în ulei încins pe ambele părţi.

Procedează la fel până termini aluatul.

Ornează friganelele cu mentă şi serveşte-le cu miere.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Friganele cu dulceata

Friganele de paine

Friganele de paine din: franzela, lapte, oua, zahar, unt. Ingrediente: 1 franzelă 1 cană cu lapte 2 ouă 4 linguri cu zahăr farin 3 linguri cu unt sau ulei   Mod de preparare: Tăiaţi franzela felii, pe care le ţineţi în lapte rece, presaţi-le uşor, treceţi-le prin ou rumeniţi-le în unt. Pudraţi-le cu zahăr farin, […]

 

Cod cu cartofi prajiti

Friganele piperate de cartofi

Friganele piperate de cartofi din: cartofi, ou, faina, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ou 1-2 linguri făină 2 linguri ulei (untură) piper măcinat sare   Mod de preparare: Cartofii cruzi, spălaţi şi curăţaţi de coajă, se rad pe râzătoare. Se adaugă un ou crud, făina, piperul şi sarea. Eventual se pune şi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.