Friganele cu cartofi

Printeaza

Friganele cu cartofi din: carne, cartofi, ceapa, usturoi, faina, ulei, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Friganele cu cartofi

  • 500 g carne tocată în amestec (carne şi porc)
  • 7 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 250 g făină
  • ulei pentru prăjit
  • pesmet
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii şi fă-i piure. Adaugă oul, sare şi piper. Incorporează treptat făina. S-ar putea să ai nevoie de mai multă, întrucât compoziţia nu trebuie să se lipească de mână.

Las-o deoparte să se răcorească.

Toacă usturoiul şi ceapa, apoi căleşte-le până devin aurii. Adaugă carnea, sarea şi piperul şi lasă la rumenit. Cu mâinile unse cu puţin ulei, ia din compoziţia de cartofi şi modelează chiftele.

Turteşte-le uşor, pune în mijloc o lingură de amestec de carne, apoi strânge-le ca la colţunaşi şi aplatizează-le puţin.
Dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins până se rumenesc.

Serveşte-le cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.