Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi

Printeaza

Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi

Ingrediente:Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi

  • 1 kg fricandou
  • 6 felii şuncă tăiate in două
  • 120 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/4 l lapte
  • 1 1/2 lingură făină
  • 12 ciuperci
  • 12 crutoane
  • 300 g morcovi
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • nucşoară
  • 200 g pesmet
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Se face friptura la cuptor împreună cu zarzavatul şi ceapa (tăiate). Separat se face un sos alb cu 50 g unt, 1 lingură făină, lapte şi sare.

Sosul alb se pune pe tot fundul platoului, se taie friptura felii şi se pune pe platou peste sos, intercalîndu-se feliile de carne cu cîte o felie de şuncă.

Se garni­seşte cu ciupercile fripte pe grătar care se pun pe crutoane şi pe care se pre­sară mărat tocat, crochete de cartofi şi morcovi sote.

Se serveşte foarte fier­binte. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.