Fricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi
PrinteazaFricandou la cuptor cu garnitură de ciuperci pe crutoane, crochete de cartofi şi sote de morcovi
- 1 kg fricandou
- 6 felii şuncă tăiate in două
- 120 g unt
- sare
- piper
- 1/4 l lapte
- 1 1/2 lingură făină
- 12 ciuperci
- 12 crutoane
- 300 g morcovi
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- nucşoară
- 200 g pesmet
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Se face friptura la cuptor împreună cu zarzavatul şi ceapa (tăiate). Separat se face un sos alb cu 50 g unt, 1 lingură făină, lapte şi sare.
Sosul alb se pune pe tot fundul platoului, se taie friptura felii şi se pune pe platou peste sos, intercalîndu-se feliile de carne cu cîte o felie de şuncă.
Se garniseşte cu ciupercile fripte pe grătar care se pun pe crutoane şi pe care se presară mărat tocat, crochete de cartofi şi morcovi sote.
Se serveşte foarte fierbinte. Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin peste friptură.
Pofta buna!