Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre, sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan

Printeaza

Fricandou cu tocătură de ficat cu garnitură de sote de mazăre, sparanghel, macaroane cu şuncă şi parmezan din: fricandou de vitel, ficat de vitel, oua, ceapa, zarzavat, vin rosu, sparanghel, macaroane, sunca, limba afumata, parmezan, mazare, sare, piper, unt.

 

Ingrediente:

  • 1 1/4 kg fricandou de viţel mai plin
  • 300g ficat de viţel sau pasăre
  • 3 oua
  • 2 cepe
  • 100 g zarzavat
  • 1 păhărel vin roşu
  • 300 g vîrfuri de sparanghel
  • 150 g macaroane
  • 60 g şuncă
  • 60 g limbă afumată
  • 40 g par­mezan
  • 300 g mazăre
  • sare
  • piper
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se frige carne cu unt, sare, piper alb, ceapă, zarzavat tăiat şi se face sosul respectiv la care se adaugă vin roşu.

Ficatul se sotează cu puţină ceapă, se toacă mărunt împreună cu 2 ouă fierte tari şi se amestecă cu 2 linguri de sos.

Se taie friptura felii şi pe fiecare se pune tocătură de ficat.

Se aşază pe platou garnisit cu  mazăre sote, sparanghel, ficat dat prin unt, macaroane fierte, tăiate şi încălzite în unt, cu limbă şi şuncă tăiate julien şi cu parmezan ras.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

 

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

retete

Pateuri cu carne de vitel

Pateuri cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt, galbenusuri, vin alb, otet si smantana   Ingredinte: 1 kg carne de vitel 2 cepe sare piper ou Aluat frantuzesc: 300 g faina 200 g unt 3 galbenusuri 3 linguri vin alb 1 lingura otet sau zeama de lamaie 3 […]

retete

Pateu de ficat de vitel

Pateu de ficat de vitel din: ficat de vitel, slanina, unt, morcov, patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de ienibahar.   Ingredinte: 1 kg ficat de vitel sau vaca 100 gr. slanina 100 gr. unt proaspat 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa foi dafin boabe de ienibahar   Mod de preparare Ficatul se spala, se […]

Antricot de vitel cu morcovi natur si vin

Antricot de vitel cu morcovi natur si vin

Antricot de vitel cu morcovi natur si vin din: antricoate de vitel, bulion, vin rosu, sare, piper, cimbru, maghiran, boia iute, cartofi si morcovi. Ingrediente:  4-5 antricoate vitel bulion vin rosu sare piper cimbru maghiran boia iute 4-5 cartofi 1-2 morcovi   Mod de preparare: Se spala antricoatele si se dau cu sare si peper. Intr-un […]

Tocana de vitel cu ardei capia

Tocana de vitel cu ardei capia

Tocana de vitel cu ardei capia din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare.  Ingrediente: 4 bucati ceafa de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana usturoi patrunjel […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.