Frecătei cu mere

Printeaza

O reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz, faina, scortisoara si unt.

Ingrediente:Frecătei cu mere

  • 2 linguri zahar brun deschis
  • 2 linguri faina
  • un praf scortisoara macinata
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1300 g mere (verzi)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1000 ml inghetata de iaurt cu vanilie

Pentru topping:

  • 40 g fulgi de ovaz
  • 50 g faina
  • 115 g zahar brun deschis
  • 0.5 lingurita scortisoara macinata
  • 85 g unt rece, taiat in bucatele

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180ºC (pozitia 4). Se unge o tava dreptunghiulara cu putin ulei. Se pun zaharul brun, faina si scortisoara intr-un robot de bucatarie. Se amesteca. Ca varianta, se pun ingredientele intr-un castron mediu si se amesteca manual.

Se pune zeama de lamaie intr-un castron mare. Se curata merele de coaja si se taie in felii de 5 mm. Se pun in castron si se dau prin zeama de lamaie. Se pudreaza cu amestecul de zahar si faina si se adauga esenta de lamaie. Se amesteca bine. Se pune compozitia in tava.

Pentru a prepara toppingul, se amesteca intr-un castron fulgii de ovaz, faina, zaharul brun si scortisoara. Se adauga untul si se framanta cu degetele, pana cand se formeaza un aluat faramicios. Se intinde peste mere. Se coace aproximativ 40 de minute sau pana cand toppingul este auriu si merele sunt moi. Se serveste cu cupe de inghetata de iaurt.

Frecătei cu mere

Frecătei cu mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.