Frappe

Printeaza

Frappe din: cafea, apa fierbinte, sirop artar, apa rece, frisca, gheata.

Un frappé este un tip de băutură rece, obținută prin mixarea de cafea cu gheață sau apă rece și, uneori, cu lapte, zahăr sau alte ingrediente.

Este un tip popular de băutură pe timp de vară și se poate găsi în cafenele, baruri sau restaurante.

Istoria frappé-ului se remarcă în Grecia, unde a fost inventat în anii 1950. Numele “frappé” provine din  cuvântul franțuzesc “frappé”, care înseamnă “agitat” sau “zdruncinat”.

La început, frappé-ul era preparat prin amestecarea cafelei instant cu apă rece și gheață, ceea ce a dus la crearea unui amestec zdruncinat și rece.

Cu timpul, au început să fie adăugate siropuri, frișcă și alte ingrediente pentru a crea diferite variante ale acestei băuturi.

Frappé-ul a devenit rapid popular în Grecia și s-a răspândit apoi în întreaga lume, unde acum este o băutură foarte populară.

 

Ingrediente:Frappe

  • 2 lingurite de cafea
  • 1 lingurita de apa fierbinte
  • 2 linguri de sirop de artar
  • 3/4 cana cu apa rece
  • 1/4 cana cu frisca
  • gheata pisata

 

Mod de preparare:

Dizolvati cafeaua in apa incalzita la maximum 80°C.

Turnati intr-un shaker sau blender impreuna cu restul ingredientelor.

Amestecati pana se transforma in spuma.

Turnati in pahare, adaugati gheata si ornati cu o felie de capsuna.

Frappe

Frappe

 

Savurati!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Frappe de ciocolată şi banane

Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca

Frappe de ciocolata cu inghetata de cafea si frisca din: îngheţată de cafea, frişcă lichidă, zahăr, lapte, ciocolată amăruie, zahăr pudră, făină de porumb, ciocolată. Ingrediente: 500 ml îngheţată de cafea 200 ml frişcă lichidă 3 linguri de zahăr 1 l lapte 150 g ciocolată amăruie 80 g zahăr pudră 1 linguriţă rasă amidon bucăţele de ciocolată     Mod de […]

 

Frappe de ciocolata

Frappe de ciocolata

O reteta de frappe de ciocolata din: cacao, rachiu, frisca, inghetata de vanilie si praf de cacao. Ingrediente: 3/4 l cacao rece 1 paharel de rachiu (Weinbrand) 3 linguri de frisca lichida dulce 4 globuri de inghetata de vanilie praf de cacao   Mod de preparare: Cufundam marginea paharelor in apa si apoi le trecem […]

 

Frappe cu iaurt

Frappe de ananas cu grepfrut

Frappe de ananas cu grepfrut din: ananas, grepfrut, zahar. Ingrediente: 2 ananaşi bine copţi, decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mari 3 grepfruturi, tăiate în jumătate şi stoarse de suc zahăr, după gust   Mod de preparare: Procesaţi bucăţile de ananas într-un robot de bucătărie p’ână ce se transformă într-o cremă omogenă, apoi treceţi-o printr-o sită cu […]

 

Frappe din lapte de orez şi cereale

Frappe de vanilie cu sirop de migdale

O reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier, gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior Amaretto 40 ml lichior Grand […]

 

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.