Frappe de cocos cu papaya

Printeaza

O reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana, zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina, banana verde si sirop de porumb.

Ingrediente:Frappe de cocos cu papaya

  • 200 ml lapte de cocos
  • 30 ml smantana dulce
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 fruct de papaya copt
  • 50 g nuca de cocos proaspata
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura faina alba

pentru decor:

  • 1 banana verde
  • 100 ml sirop de porumb (sau melasa)

 

Mod de preparare:

Pune laptele de cocos în frigider şi lasă-1 30 de minute ca să se răcească. Desfă fructul de papaya şi scoate-i seminţele, apoi pune-le într-un castronel şi presară-le cu zahăr pudră. Coace-le 1 minut în cuptorul cu microunde reglat la putere maximă. Decupează din pulpa fructului mai multe biluţe, cu ajutorul unei linguriţe.

Curăţă banana de coajă şi tai-o rondele subţiri, pre- sară-le cu făină şi prăjeşte-le rapid în ulei încins. Scurge-le de ulei, aşază-le pe o tavă şi dă-le la cuptor, la 100° C, ca să se usuce.

Pune în vasul blenderului laptele de cocos rece, smân­tână şi bucata de nucă de cocos proaspătă şi mixează in­gredientele în aşa fel încât să obţii o compoziţie cremoasă şi aerată. Toarn-o în pahare înalte şi înguste, alternând cu straturi de seminţe de papaya răcite.

Decorează cu chipsuri de banană şi cu sirop de porumb şi serveşte frappe-ul cu biluţele de papaya alături.

Frappe de cocos cu papaya

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.