Frantuzoaice

Printeaza

Frantuzoaice din: galbenusuri, smantana, vin alb, sifon, sare, faina, untura netopita, faina, nuca, magiun si zahar vanilinat.

 

Ingrediente:Frantuzoaice

Pentru aluat

  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri smântână
  • 50 ml vin alb
  • 100 ml sifon
  • 1 praf de sare
  • 350 g făină

Pentru uns

  • 200 g untură netopită
  • 150 g făină

Pentru umplutură şi decor

  • 2 linguri nucă măcinată
  • 200 g magiun
  • 150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Din ingredientele enumerate, frămânţi un aluat pe care îl păstrezi 1/4 oră în frigider. Amesteci untura cu făina până obţii o pastă. Intinzi aluatul sub forma unui dreptunghi gros de 4-5 mm.

Il ungi cu pastă de untură, pliezi dreptunghiul în 2, ungi şi această parte, pliezi iar ca pe un şerveţel, în 4. Pui aluatul pe o farfurie şi îl păstrezi 20 de minute în frigider.

Repeţi operaţiunea de 3 ori, la acelaşi interval de timp. In final, întinzi din nou foaia şi tai mici dreptunghiuri.

Le umpli cu amestec de magiun şi nuci, le pliezi în 2 şi le coci în cuptorul preîncălzit, la 180°C pentru 35-40 de minute. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr.

 

Frantuzoaice

Frantuzoaice

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.