Fondue valdostan

Printeaza

O reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt, sare si piper alb.

Ingrediente:Fondue valdostan

  • 400 g Emmentaler
  • 200 ml lapte
  • 4 galbensuri
  • 35 g unt
  • sare si piper alb

 

Mod de preparare:

Taie brânza cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie, apoi strecoar-o, păstrând şi laptele. Intre timp, topeşte untul la bain-marie, adaugă cubuleţele de brânză şi 3-4 linguri din laptele păstrat. Amestecă ingredientele cu o furculiţă, la foc mic, până când se topeşte brânza.

In acest moment, adaugă gălbenuşurile unul câte unul, punându-le după ce precedentul a fost încorporat complet în compoziţie. Potriveşte gustul cu sare şi piper alb.

Poţi servi acest fondue cu felii de pâine prăjită. Pentru un gust deosebit şi o aromă mai plină, poţi adăuga trufa albă tăiată lamele. De asemenea, se pot înmuia în el legume coapte sau bucăţi de carne fripte pe grătar.

Fondue valdostan

Fondue valdostan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.