Fondue mediteraneean

Printeaza

Fondue mediteraneean din: sos de rosii, mustar, sare, piper, pasta de rosii, ketchup, patrunjel, smantana, iaurt, sare, piper, file de vita, miel si porc, sunca, creveti, morcovi, conopida, fasole, ulei.

Ingrediente: Fondue mediteraneean

Sos de roşii:

  • sucul şi coaja de la 1 portocală
  • 1 linguriţă muştar clasic
  • sare
  • piper Cayenne
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 150 g ketchup de roşii

Sos de verdeaţă:

  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g smântână
  • 150 g iaurt slab
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • •sare
  • piper

în plus:

  • câte 200 g file de vită, miel şi porc
  • 1 felie groasă şuncă afumată
  • 8 creveti (fără carcasă)
  • câte 150 brocoli şi conopidă
  • 150 g morcovi
  • 200 g fasole verde
  • 1 l ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Pentru sosul de roşii, amestecaţi sucul şi coa­ja de lămâie cu muştarul, sa­rea, piperul Cayenne, ketchupul şi pasta de roşii.Pentru sosul cu verdeaţă, spălaţi verdeaţa, apoi tocaţi-o. Amestecaţi-o cu smân­tână, iaurtul şi coaja de lămâ­ie, apoi săraţi sosul şi piperaţi-l.

Tăiaţi carnea cubuleţe. Tăiaţi şunca fâşii. Uscaţi creveţii pe un şervet de bucătărie. Pregătiţi legu­mele, fierbeţi fasolea circa 15 minute, opăriţi restul legume­lor în apă cu sare cca. 2 minute, apoi scurgeţi-le.

Aşezaţi totul pe un platou. Incingeţi uleiul şi păstraţi-l cald, eventual pe o plită. Infigeţi legumele şi carnea într-o frigăruie şi prăjiţi-le 3-5 min. Serviţi-le îm­preună cu sosurile pregătite.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.