Fondue de ciocolată cu mentă

Printeaza

Fondue de ciocolată cu mentă din: ciocolata neagra, cacao, frisca, lapte, portocale, menta, foi de tort, crema de ciocolata, scortisoara, piper, boia iute, din alb demidulce.

 

Ingrediente:

  • 350 g ciocolată neagră
  • cacao
  • 600 ml frişca
  • 450 ml lapte dulce
  • 4 portocale
  • mentă verde
  • un pachet foi de tort
  • un plic cu cremă de ciocolată
  • pudră de scorţişoară
  • un vârf de cuţit de piper
  • boia iute
  • vin alb demidulce

 

Mod de preparare:

Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu 100 ml frişca, se ung foile cu ea şi se suprapun. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece minimum 30 de minute.

Intr-o oală, la bain-marie, se pune la încălzit frişca rămasă. Când a început să fiarbă se adaugă ciocolata tăiată în bucăţele şi se amestecă până când s-a topit complet.

Se adaugă o lingură de cacao trecută prin strecurătoare, ca să nu aibă cocoloaşe, restul de lapte, sucul şi coaja rasă de la portocale, menta spalata, scursa de apa si tocata.

Se presara o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara, un varf de cutit de boia iute si piperul macinat.

Se fierbe inca 5 minute la foc mic, se toarna in vasul de fondue si se serveste cu bucati mici de prajitura.

 

 

Fondue de ciocolată cu mentă

 

Fondue de ciocolată cu mentă

Fondue de ciocolata – despre si cum se prepara

Fondue de ciocolata Pentru acest desert extraordinar de bogat trebuie să aveţi un vas plin de fondue cu ciocolată de bună calitate, ruptă în bucăţi. Vasul se încălzeşte deasupra unui mic arzător, aşezat în centrul mesei. Oaspeţii primesc beţigase (fie beţigaşe pentru cocteiluri, fie frigărui de lemn) şi felii de fructe proaspete: banane, kiwi, portocale, […]

 

Fondue cu legume si file de vita

Fondue

Moda de a găti fondue a ajuns la apogeu în anii ’70, popularitatea acestui fel de mâncare cunoscând un reviriment în ultima vreme, pe măsură ce o nouă generaţie a descoperit această modalitate încântătoare de a împărţi mâncarea cu cei apropiaţi. Fondue înseamnă în traducere „topit”, iar bourguignonne „unt”. Un fondue, ca fel de mâncare, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Hmm, ce bine arata. Sa fac si eu fondue de ciocolata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.