Fondue de branza brie

Printeaza

Fondue de branza brie din: varza, bacon, branza, crema de branza, parmezan, lapte, amidon, mustar.

Ingrediente:Fondue de branza brie

  • 500 g varză de Bruxelles
  • 100 g de bacon, feliat subţire (aproximativ 8 felii)
  • 200 g de brânză Brie, tocată grosier
  • 100 g cremă de brânză
  • l00 g de brânză Gruyere, rasă
  • 2 linguri de parmezan
  • 2 linguri de lapte
  • 2 linguriţe amidon
  • 2 linguri de muştar cu boabe pâine cu coaja crocantă, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Pune varza de Bruxelles într-o tavă, toarnă ulei în fir subţire şi asezoneaz-o, apoi scutură puţin tigaia.

Rupe fiecare f&lie de bacon pe jumătate şi înfăşoară o varză în ea. Coace-le 20 de minute.

Intre timp, pune în robotul de bucătărie brânzeturile (doar l lingură de parmezan), laptele şi amidonul şi mixează-le. Adaugă muştarul şi amestecă, apoi transferă compoziţia într-o tavă ceramică sau o tigaie termorezistentă şi presară parmezanul deasupra.

După cele 20 de minute, redu temperatura cuptorului la 160°C. Aşază tigaia pe nivelul de sus şi las-o la copt 15 minute, împreună cu varza de Bruxelles, de pe nivelul inferior.

Scoate varza din cuptor, porneşte grill-ul cuptorului şi rumeneşte brânza timp de 2-3 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.