Fondue cu aroma de dovleac copt

Printeaza

Fondue cu aroma de dovleac copt din: dovleac, cartofi, paine, grisine, frunze de andive, branza emmentaler, branza gruyere, branza cheddar, amidon, crema de branza, vin alb, ceapa, usturoi.

Ingrediente: Fondue_cu_aroma_de_dovleac_copt

  • 1 dovleac
  • cartofi mici copţi sau fierţi
  • pâine cu coajă crocantă
  • grisine şi frunze de andive, pentru servit

Ingrediente fondue:

  • 100g de brânză Emmentaler, rasă
  • 100g de brânză Gruyere, rasă
  • 100g de brânză Cheddar, rasă
  • 1 lingură de amidon
  • 100g cremă de brânză
  • 2 linguri de vin alb
  • 1/2 ceapă mică, tocată fin
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C.

Incepe să pregăteşti dovleacul aşa cum ai face pentru sculptarea lui – taie un „capac” şi scoate-i toate seminţele şi membranele.

Pune capacul la loc şi aşază dovleacul întreg într-o tavă robustă de copt. Coace-l.

Tăvăleşte brânzeturile rase prin amidon, până când sunt bine acoperite şi nu rămâne nici un excedent de amidon.

Scoate dovleacul din cuptor, îndepărtează capacul şi aruncă-l şi măreşte temperatura la 200°C.

In interiorul dovleacului aşază în straturi brânza, crema de brânză, vinul alb, ceapa şi usturoiul.

Pune-l la loc în cuptor şi coace-l 30 de minute, până când ingredientele de fondue s-au topit şi clocotesc.

Serveste direct cu lingura si topping-uri, dupa preferinta.

Fondue cu aroma de dovleac copt

Fondue_cu_aroma_de_dovleac_copt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.