Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane

Printeaza

O reteta de fondant de ciocolata cu alune de padure si castane din: ciocolata neagra, crema de castane, rom, alune de padure, migdale, smantana, unt si ulei.

Ingrediente:Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane

  • 400 g ciocolată neagră
  • 1 borcănel cu cremă de castane (vanilată)
  • 50 ml rom auriu
  • 200 g alune de pădure, cojite
  • 100 g migdale şi alune pralinate, măci­nate fin
  • 100 ml smântână lichidă foarte rece
  • 150 g unt moale
  • ulei

 

Mod de preparare:

Rumeniţi alunele într-o tigaie neaderentă, fără grăsime. După ce s-au ră­cit, măcinaţi-le cu robotul (păstraţi câteva pentru de­cor) şi puneţi-le deoparte. Tăiaţi ciocolata în bucăţi şi topiţi-o (la bain-marie sau în cuptorul cu microunde).

Luaţi de pe foc, adăugaţi untul înmuiat, tăiat în bucăţi şi amestecaţi cu o spatulă până obţineţi o pastă onctuoasă.

Incorpo­raţi crema de castane şi romul, amestecând îndelung. Bateţi smântână lichidă foarte rece până obţineţi o frişcă fermă, încorporaţi-o cu grijă în compoziţia cu ciocolată, apoi adăugaţi alunele măci­nate. Ungeţi cu puţin ulei o formă de chec, tapetaţi o cu folie alimentară.

Turnaţi amestecul cu ciocolată în formă, neteziţi, pliaţi folia deasupra şi puneţi la fri­gider, pentru cel puţin 6 h. în momentul servirii, des- faceţi folia, aşezaţi un pla­tou peste formă şi răstur­naţi pentru a scoate preparatul din formă.

Presăraţi praline măcinate şi decoraţi cu alunele în­tregi păstrate, înmuiate, în prealabil, într-un caramel.

Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane

Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.