Foitaj cu somon

Printeaza

Foitaj cu somon

Ingrediente:

  • 2 pachete cu foitaj
  • 4 fileuri de somon afumat
  • 300 g varza de Bruxelles
  • 1 lamaie
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 1 varf de cutit de pudra de nucsoara
  • Sare, piper, oregano.

Mod de preparare:

Varza de Bruxelles se curate de frunzele vestede, se spala si se lasa la fiert in apa cu sare. Untul se pune la topit intr-o cratita si, cand s-a incins, se adauga varza taiata in sferturi, sarea, piperul si nucsoara, se amesteca si se prajeste cateva minute. Se scoate si se lasa la racit intr-o strecuratoare.

Foitajul se dezgheata la temperatura camerei, apoi se taie in patrate egale cu numarul fileurilor de somon. Se aseaza fileurile, bucatile din varza de Bruxelles, oregano tocat, se impatureste si i se da forma de pachet.

Se preseaza marginile cu dintii unei furculite, se ung cu ou si se aseaza intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu stropita cu apa rece. Se introduc in cuptor si se lasa pana cand foitajul a crescut suficient si a capatat o culoare aurie.

Se servesc alaturi de varza de Bruxelles ramasa, amestecata cu putin suc de lamaie si oregano impreuna cu un pahar de Feteasca Alba.

1 comentariu

  1. Foarte bun reteta de foitaj cu somon. Imi place foarte mult somon, este printer pestele meu preferat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.