Foitaj cu crema de branza

Printeaza

O reteta simpla de foitaj cu crema de branza de vaci si oua, boia dulce, sare, piper, cimbru ceapa si usturoi.

Ingrediente:Foitaj cu crema de branza

  • un pachet de foitaj
  • 5 ouă
  • 200 g brânză de vaci
  • 50 g miezuri de nucă
  • o jumătate de linguriţă de boia dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ceapă
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Se fierb patru ouă, se lasă să -L se răcească şi se taie jumătăţi, într-un castron se pune brânză de vaci, albuşul crud, boiaua dulce, sare şi piper după gust. Se adaugă puţin cimbru tocat şi se amestecă până capătă aspectul unei creme.

Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se pune pe un tocător şi se întinde puţin cu aju­torul unui sucitor. Pe jumătate din foaie se aşază jumătăţile de ouă, lăsând spaţiu între ele.

Deasupra se aşază crema de brânză, se unge aluatul cu gălbenuş în jurul umpluturii, se acoperă cu restul de aluat şi se pre­sează ca să se lipească. Se decupează cu o cană, se aşază pachetele obţinute într- o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu restul de gălbenuş.

Se coc la foc mediu spre iute până devin aurii, se scot pe un platou şi se servesc imediat.  La crema de brânză se mai poate adăuga ceapă sau usturoi tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.