Foitaj cu alune

Printeaza

Foitaj cu alune

Ingrediente:

  • 1 pachet foitaj
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 200 g zahar tos
  • 30 g cacao
  • 150 g alone
  • 50 g fistic
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Coaja de la o lamaie
  • Esenta de rom

Mod de preparare:

Se decupeaza din foitaj rondele sau patrate, se aseaza intr-o forma de briosa si se ung cu un ou batut. Se coc 30 de minute, la foc mediu pana capata o culoare aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

La bain-marie, se topeste zaharul tos si oualele ramase, amestecand ca sa nu se lipeasca. Se adauga untul si se lasa la fiert. Se adauga aromele, cacaua si sarea. Se lasa sa se raceasca, se mixeaza si apoi se adauga alunele si fisticul tocate marunt, se umpple foitajul cu crema si se da la rece 30 de minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.