Foitaj cu alune

Printeaza

Foitaj cu alune din: foitaj, unt, oua, zahar tos, alune, fistic, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom.

Ingrediente:

  • 1 pachet foitaj
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 200 g zahar tos
  • 30 g cacao
  • 150 g alune
  • 50 g fistic
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Coaja de la o lamaie
  • Esenta de rom

Mod de preparare:

Se decupeaza din foitaj rondele sau patrate, se aseaza intr-o forma de briosa si se ung cu un ou batut.

Se coc 30 de minute, la foc mediu pana capata o culoare aurie. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

La bain-marie, se topeste zaharul tos si oualele ramase, amestecand ca sa nu se lipeasca.

Se adauga untul si se lasa la fiert.

Se adauga aromele, cacaua si sarea.

Se lasa sa se raceasca, se mixeaza si apoi se adauga alunele si fisticul tocate marunt, se umpple foitajul cu crema si se da la rece 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 


 

poate iti place si:

Foitaj cu ananas

Foitaj cu ananas din: foitaj, ananas, miere, zahar. Ingrediente: un pachet aluat foitaj o conservă mare ananas rondele în sirop 5 linguri miere zahăr pudră, pentru servit   Mod de preparare: Intr-o sită se pune ananasul la scurs. Aluatul se întinde puţin cu sucitorul, se taie în două şi apoi se taie pătrate în funcţie […]

 

Foitaj_cu_prune

Foitaj cu prune

Foitaj cu prune din: aluat foitaj, zahar, prune, frisca, menta. Ingrediente: 500 g aluat congelat de foitaj 15 g zahăr tos zahăr pudră 1 kg prune sau alte fructe proaspete 500 ml frişca frunzuliţe de mentă pentru decor   Mod de preparare: Dezgheaţă aluatul, întinde-l cu făcăleţul şi presară-l cu puţin zahăr tos. Inţeapă-l din […]

 

Foitaj cu umplutura de pepene

Foitaj cu struguri

Foitaj cu struguri din: aluat foitaj, struguri, mascarpone, galbenus, zahar. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 ciorchine struguri 150 g mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Decongelezi aluatul şi-l tai pătrăţele. Amesteci brânza cu gălbenuşurile şi cu zahărul. Aşezi pe fiecare pătrăţel 1 lingură de brânză şi deasupra boabe de struguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.