Foie gras pane cu brioşe de ceapă

Printeaza

O reteta de foie gras pane cu briose de ceapa din: foie gras, ceapa, unt, faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si smantana dulce.

Ingrediente:Foie gras pane cu brioşe de ceapă

  • 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de raţă

pentru brioşe:

  • 500 g ceapă albă
  • 30 g unt
  • 3 linguri faină albă
  • 1 albuş
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 60 g zahăr
  • 100 ml oţet de mere
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri smântână dulce

 

Mod de preparare:

Taie ceapa julien şi pune-o 10 minute în apă rece. Scurge-o şi soteaz-o uşor într-o crăticioară cu unt topit şi cu crenguţa de cimbru. Presară un praf de sare şi prăjeş- te-o 5 minute, având grijă să nu se coloreze prea tare. Pune puţină faină, amestecă şi lasă la răcit.

Scoate crenguţa de cimbru, bate albuşul spumă şi adaugă-1 în cratiţă. Pune sare şi piper, după gust. Amestecă bine totul, apoi toarnă această compoziţie în vase individu­ale (speciale pentru cuptor) unse cu unt şi coace-le în cuptor, la bain-marie, timp de 10 minute.

Taie bucata de foie gras felii cu grosimea de 0,5 cm, pune sare şi piper, după gust, apoi dă-le prin faină. Prăjeşte-le într-o tigaie pe ambele părţi până devin aurii.

Intr-o crăticioară, caramelizează zahărul cu cele 2 lin­guri de apă, apoi adaugă oţetul de mere şi smântână. Lasă la fiert până când scade, obţinând un sos gros. Scoate bucăţile de foie gras din tigaie şi brioşele din forme şi lasă să se răcorească. Serveşte-le acoperite cu sos, alături de „brioşele” de ceapă. Acest preparat poate fi servit ca fel de sine stătător.

Foie gras pane cu brioşe de ceapă

Foie gras pane cu brioşe de ceapă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.