Foi de viţă conservate pentru iarnă

Printeaza

 

Mod de preparare:Foi de viţă conservate pentru iarnă

Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi se opă­resc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare).

Se lasă să se ră­cească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un rînd de rulouri, se presară cu mărar spălat şi amestecat cu puţină sare, apoi se pune un rînd de rulouri de foi de viţă etc.

Se procedează astfel pînă se umple trei sferturi din borcan. Se acoperă cu 2-3 foi nesărate şi se toarnă saramura în care au fost opărite.

Se aşază două scîndurele în cruciş deasupra foilor, se acoperă borcanul cu celofan pus în douăşi se leagă.

 

 

Pofta buna!

 


 

poate iti place si:

Fasole picanta la borcan

Fasole picanta la borcan

Fasole picanta la borcan din: fasole verde, usturoi, ghimbir, piper, sare, boabe de mustar. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi fideluţă 4-5 căţei usturoi boabe de piper 1 cm ghimbir (opţional) cimbru uscat (opţional) boabe muştar negru sare neiodată     Mod de preparare: Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă într-un recipient […]

 

Castraveti murati cu ardei iute

Castraveti murati cu ardei iute

Castraveti murati cu ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 g marar uscat cu seminte 50 g hrean 100 g usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 g sare     Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15 litri sau in […]

 

Rosii in ulei de masline

Rosii in ulei de masline

Rosii in ulei de masline din: rosii, sare, cimbru, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: rosii oregano sare usturoi cimbru ulei de masline   Mod de preparare: Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi […]

Legume coapte la borcan

Legume coapte la borcan

Legume coapte la borcan din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 kg vinete 5 kg ardei gras 5 kg ardei capia 150 g zahăr 250 g ulei 250 ml oţet sare piper 3-4 căpăţâni usturoi Ingrediente sos: 200 ml ulei 150 g zahăr 250 ml oţet sare şi piper […]

 

Ierburi la borcan

Ierburi la borcan

Ierburi la borcan din: ulei de masline, cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Ingrediente: cimbru rozmarin busuioc menta oregano chives ulei de măsline   Mod de preparare: Cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Le speli bine, le lasi să se scurgă pe un şervet de bumbac, după care le mărunţesti. Aşezi ierburile în tăviţele special destinate obţinerii […]

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • foi de vita pentru iarna
  • frunza de vita conservata pentru iarna

1 comentariu

  1. Vreau sa pun si eu cateva foi de vita la borcan pentru iarna, sa speram ca-mi si iese 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.