Foi de placinta si strudel

Printeaza

Foi de placinta si strudel din: faina, apa, sare, ulei.

Ingrediente:Foi de placinta si strudel

  • 300 g făină
  • circa 150 g apă
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se cerne pe o planşetă făina. Se face o gropiţă la mij­loc in care se toarnă apa şi puţină sare, atât cât să se ob­ţină o cocă potrivit de tare. Se frământă şi se bate bine.

Se lasă aluatul să se odihnească o jumătate de oră pe planşetă, acoperindu-l ca să nu se prindă coajă. Se acoperă masa cu o faţă de masă mare. Se presa­ră cu făină şi se începe întinderea aluatului.

Dacă este moale, se întinde dintr-odată cu mâinile, dacă este tare, se întinde la început cu vergeaua. Se lucrează foarte re­pede, având grijă să nu se rupă foaia.

După ce s-a întins pe toată suprafaţa mesei o foaie de plăcintă, se taie mar­ginile (care se frământă din nou şi se întinde o altă foaie).

Se lasă foaia să se zvânte puţin (dacă se usucă, se rupe). Se stropeşte cu ulei. Această foaie se poate umple cu mere, dovleac, nuci, legume, etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.