Foi cu miere

Printeaza

Foi cu miere

Foi cu miere

Ingrediente:

Foaia:

  • 8 ouă
  • 250 g miere
  • 600 g zahăr
  • un kg făină
  • 500 g unt
  • bicarbonat stins
  • 1 l apă
  • coaja rasă de la două lămîi
  • 300 g pesmet
  • 3 linguriţe de scorţişoară

Crema de lămîie:

  • 400 g unt
  • 250 g miere
  • zeama de la două lămîi
  • coaja rasă de la două lămîi

Crema de cafea:

  • 400 g unt
  • 250 g miere
  • 3 linguri de cafea

 

Mod de preparare:

Pentru foaie se amestecă toate ingredientele (mai puţin pesme­tul şi scorţişoara) şi rezultă un aluat nu prea vîscos, care se împarte în patru părţi.

Se întind, pînă rezultă patru foi. Aceste foi se coc pe dosul tăvii. Cînd sînt gata, se lasă la răcit, şi apoi se umplu: două cu cremă de lămîie, două cu cremă de cafea.

Se unesc apoi. Prăjitura se unge cu o lingură de cremă de lămîie şi se tapetează cu pesmet şi scorţişoară. Se taie triunghiuri.

Foi cu miere

Foi cu miere.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.