Foi cu miere
PrinteazaFoi cu miere
Ingrediente:
Foaia:
- 8 ouă
- 250 g miere
- 600 g zahăr
- un kg făină
- 500 g unt
- bicarbonat stins
- 1 l apă
- coaja rasă de la două lămîi
- 300 g pesmet
- 3 linguriţe de scorţişoară
Crema de lămîie:
- 400 g unt
- 250 g miere
- zeama de la două lămîi
- coaja rasă de la două lămîi
Crema de cafea:
- 400 g unt
- 250 g miere
- 3 linguri de cafea
Mod de preparare:
Pentru foaie se amestecă toate ingredientele (mai puţin pesmetul şi scorţişoara) şi rezultă un aluat nu prea vîscos, care se împarte în patru părţi.
Se întind, pînă rezultă patru foi. Aceste foi se coc pe dosul tăvii. Cînd sînt gata, se lasă la răcit, şi apoi se umplu: două cu cremă de lămîie, două cu cremă de cafea.
Se unesc apoi. Prăjitura se unge cu o lingură de cremă de lămîie şi se tapetează cu pesmet şi scorţişoară. Se taie triunghiuri.
Foi cu miere
Pofta buna!