Foi cu miere si cremă

Printeaza

Foi cu miere si cremă din: faina, zahar, oua, praf de copt, miere, unt, gris, lapte, unt, zahar, suc de lamaie si alune.

Ingrediente:Foi_cu_miere_si_crema

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 170 g miere
  • 100 g unt

pentru crema:

  • 40 g gris
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • sucul unei lamai

pentru decor:

  • 100 g miere
  • 200 g alune

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mierea şi untul se pun pe foc si se topesc, apoi se trag deoparte şi se lasă să se răcească.Pe baie de aburi se bat ouăle cu zahărul. Crema de unt şi miere se amestecă cu făina, praful de copt, crema de ouă si zahăr.

Se va obţine un aluat care se frământă puţin si se împarte în trei. Fiecare foaie se întinde si se coace 5 minute până ce devine aurie.

Pentru cremă, grişul se fierbe cu laptele până ce devine gros si se dă deoparte. Untul si zahărul se freacă bine şi apoi se adaugă grisul, puţin câte puţin. Se amestecă si se adaugă suc de lămâie strecurat.
Dacă eşti amatoare de miere, atunci nu trebuie să ratezi aceste reţete uşor de făcut. Oferă-le celor dragi preparate dulci cu acest ingredient miraculos.

Se montează prăjitura în tava mare de cuptor, alternând foaie şi cremă. Pentru decor, se unge ultima foaie cu miere şi se presa­ră alune măruntite.

Se lasă de pe o zi pe alta şi apoi se taie şi se serveste.

Foi cu miere si cremă

Foi_cu_miere_si_crema

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.