Focaccia cu ceapa si usturoi

Printeaza

Focaccia cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina, sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi.

Ingrediente:Focaccia_cu_ceapa_si_usturoi

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml apa fierbinte
  • 450 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 450 g ceapa rosie si alba taiata inele
  • 4 catei de usturoi zdrobiti

 

Mod de preparare:

Se pun drojdia şi zahărul într-un bol şi se amestecă cu 100 ml de apă. Se lasă la fermentat într-un loc cald timp de 15 min; Se amestecă făina şi sarea într-un bol şi se adaugă amestecul de drojdie. Se pun jumătate din cantitatea de busuioc şi restul de apă şi se amestecă până se formează coca.

Se frământă timp de 4 minute. Se acoperă aluatul şi se lasă la crescut timp de 30 de minute; Intre timp, se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun cepele şi usturoiul la prăjit timp de 5 min. Se acoperă tigaia şi se prăjeşte, până se caramelizează ceapa;

Se scoate coca din bol şi se frământă încă 1-2 minute. Se întinde aluatul pe forma tăvii. Blatul nu trebuie să aibă o înălţime mai mare de 6 mm; Se pun deasupra ceapa şi usturoiul călit şi se adaugă busuiocul rămas;  Se coace în cuptor la o temperatură de 200° C. timp de 25-30 min.

Focaccia cu ceapa si usturoi

Focaccia_cu_ceapa_si_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. E buna, dar as renunta la usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.