Fleica de porc cu dovlecei

Printeaza

Fleica de porc cu dovlecei din: fleica de porc, dovlecei, ulei, usturoi, vin alb sec, ceapa, boia de ardei, cimbru, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Fleica de porc cu dovlecei

  • 600 g fleica de porc
  • 4 dovlecei mai maricei
  • 100 ml ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura boia de ardei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fleica în felii şi presăraţi-o cu sare, piper, boia de ardei şi cimbru. Prăjiţi-o înăbuşit în 50ml ulei şi 1 ceşcuţă de apă până când se evaporă toată apa iar carnea se pătrunde bine. Separat, într-o altă tigaie, prăjiţi în ulei dovleceii spălaţi şi tăiaţi în felii pe lungime.

Când s-au rumenit frumos pe ambele părţi, puneţi-i în tigaia cu fleica prăjită, stropiţi totul cu vin şi mai lăsaţi la foc potrivit 3-4 minute. La final, puneţi usturoiul tocat mărunt, împreună cu pătrunje­lul.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.