Flan cu rosii si porumb

Printeaza

Flan cu rosii si porumb din: faina, sare, unt, margarina, rosii, porumb, sunca, sare, piper, ou.

Ingrediente:Flan cu rosii si porumb

Pentru aluat:

  • 125 g făină
  • un praf de sare
  • 30 g unt
  • 30 g margarină

Pentru umplutura:

  • 15 g unt
  • 6 roşii medii, tăiate mărunt
  • 160 g porumb dulce din conservă, scurs
  • 125 g şuncă, tăiată mărunt
  • sare şi piper negru măcinat
  • 1 linguriţă cu zahăr pudră
  • 1 gălbenuş de ou
  • o formă de flan cu diametrul de 18 cm

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerne făina şi sarea într-un bol, adaugă grăsimea şi freacă cu degetele până obţii o compoziţie ca de pesmet. Adaugă suficientă apă pentru a obţine un aluat tare. întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, pentru a tapeta forma de flan. Lasă la rece.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru a face umplutura, topeşte untul într-o tigaie, adaugă roşiile şi prăjeşte 2-3 minute, până se reduce sucul. Dă pulpa prin sită şi pune-o din nou în tigaie. Adaugă porumbul şi şunca.

Asezonează cu sare şi piper, adaugă zahărul, gălbenuşul de ou şi amestecă foarte bine.

Pune umplutura în formă şi coace timp de 15 minute. Redu temperatura cuptorului la 190°C şi mai coace 20-25 de minute, până când umplutura devine fermă la atingere. Serveşte flanul cald sau rece, cu salată verde sau de roşii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.