Fileuri de somon cu sos de ananas

Printeaza

Fileuri de somon cu sos de ananas

Ingrediente:Fileuri de somon cu sos de ananas

  • o cană de suc de ananas
  • doi căţei de usturoi pisaţi
  • o linguriţă de sos de soia
  • o linguriţă de ghimbir măcinat
  • două fileuri de somon
  • o linguriţă ulei de susan
  • o cană de fructe proaspete, tăiate cubuleţe
  • piper măcinat

Preparare:

Se amestecă sucul de ananas, usturoiul, sosul de soia şi ghimbirul într-un bol. Fileurile de somon se aşază într-un recipient, iar peste ele se adaugă sosul de ananas. Se lasă la rece pentru a se marina timp de o oră.

Somonul se întoarce pe ambele părţi. Se încălzeşte cuptorul la 200 grade C. Se acoperă o tavă cu două folii de aluminiu şi se pune câte un fileu de somon pe fiecare. Se stropeşte cu ulei de susan, se presară piper şi se pun fructe pe fiecare fileu. Folia de aluminiu se înfăşoară, împăturind colţurile.

Se lasă la cuptor circa 10 minute pe fiecare parte, până când peştele este făcut. Somonul se pune pe farfurii încălzite în prealabil şi se serveşte fierbinte.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte interesant acest somon cu sos de ananas. Combinatia este foarte gustoasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.