Fileuri de sardine cu ardei

Printeaza

O reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez.

Ingrediente:Fileuri de sardine cu ardei

  • 8 fileuri de sardine
  • 4 ardei capia
  • un ardei iute
  • o linguriţă de pudră de curry
  • o lingură de ghimbir ras
  • o lingură de capere
  • o lingură de ulei de susan
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • cartofi
  • paste de orez

Mod de preparare:

Fileurile de sardine se spală şi se aşază pe o hârtie de copt. Se stropesc cu uleiul de susan, se presară ghimbirul ras, sare şi piper după gust. Se strânge hârtia cu scobitori până devine ca o pungă, se toarnă înăuntru vinul alb şi se pre­sară caperele.

Se adaugă ardeii capia şi ardeiul iute tăiaţi rondele, cim­brul şi pudra de curry dizovată în puţină apă. Se prinde hârtia rămasă liberă cu o scobitoare, se introduce tava în cuptor şi se coace 15-20 de minute la foc mediu.

Se desface hârtia şi dace peştele încă nu este gata, se mai lasă zece minute în cuptor. Se scot fileurile de sardine pe un platou cu ajutorul unei spumiere, ca să nu se sfărâme, se aşază legumele şi se presară cimbru proaspăt.

Fileuri de sardine cu ardei

Fileuri de sardine cu ardei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.