Fileuri de peste condimentate
PrinteazaFileuri de peste condimentate din: file de pomfret, coriandru, ardei, otet, menta, ulei, sare, tamarind.
- 800 g fileu de pomfret
- 200 g coriandru verde
- 3 g praf de coriandru
- 10 bucăţi de ardei iute verde
- 60 mil oţet de malţ
- 50 g mentă
- ulei pentru prăjit
- 3 g praf de ardei iute roşu
- sare
- 50 g tamarind
Mod de preparare:
Frecaţi fileul de pomfret cu sare şi oţet de malţ. Inmuiaţi tamarindul în apă fierbinte şi extrageţi pulpa.
Faceţi o pastă cu ajutorul unui mixer cu praful de ardei roşu, ardeiul iute verde, praful de coriandru şi miezul de tamarind.
Marinaţi pomfretul în această pastă timp de o jumătate de oră. Incingeţi uleiul într-o tigaie de teflon şi apoi prăjiţi fileurile până se rumenesc.
Pofta buna!