Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

Printeaza

O reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel, arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de maline, sare si piper.

Ingrediente:Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

  • 500 g fileuri de păstrăv salmonat
  • 3 dovlecei
  • 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă
  • 150 g pesmet
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 1 rămurică de cimbrişor
  • 1 legătură de pătrunjel
  • câteva fire de arpagic verde
  • câteva frunze de mentă
  • 1 lămâie
  • ulei pentru prăjit
  • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi dovleceii, scoateţi partea din mijloc cu seminţele, apoi tăiaţi-i bucăţele. Daţi-i în clocot 1 minut în apă cu puţină sare, scurgeţi-i şi puneţi-i într-un castron. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mare pătrunjelul şi menta, păstrând deoparte câteva frunze, pentru ornat.

Curăţaţi şi spălaţi cimbrişorul şi arpagicul verde pe care îl veţi tăia beţişoare. Pregătiţi un sos citronette emulsionând sucul filtrat de lămâie, uleiul de măsline, sarea, piperul şi ierburile aromatice tocate; turnaţi compoziţia peste dovlecei.

Impărţiţi fileurile de păstrăv în bucăţi de circa 7-8 cm lungime. Tocaţi mărunt alunele, puneţi-le pe o farfurie întinsă şi amestecaţi-le cu pesmetul. într-o tigaie, încingeţi ulei de prăjit din abundenţă.

Daţi uşor prin făină fileurile de păstrăv, trece- ţi-le prin oul bătut, apoi prin pesmet şi alune, apăsându-le pe farfurie în aşa fel încât ames­tecul să se lipească bine de peşte. Prăjiţi fileurile în uleiul încins, întorcându-le pe am­bele părţi cu ajutorul unei palete.

Pe măsură ce sunt gata, scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie să se scurgă de grăsime. Potriviţi de sare şi aşezaţi-le pe farfurii, unele peste altele. Stropiţi peştele cu puţin sos citronette, puneţi alături dovleceii presăraţi cu frunzele de pătrunjel şi de mentă păstrate deoparte şi serviţi.

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.