Filet mignon cu coniac

Printeaza

Filet mignon cu coniac din: muschi de vita, ulei, coniac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Filet mignon cu coniac

  • 400 g muschi de vita
  • 30 ml ulei
  • 30 ml coniac
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 3 fire patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi spalati-o si uscati-o cu ajutorul unui servetel de unica folosinta din hartie. Taiati carnea in doua bucati egale. Puneti la incins o tigaie, apoi adaugati-i uleiul. Lasati uleiul sa se incinga.

Cand uleiul s-a incins, adaugati carnea de vita. Prajiti carnea de vita pe o parte timp de maxim 2 minute la foc iute, apoi intoarceti-o si prajiti-o pentru inca 2 minute. Este foarte important sa prajiti carnea si pe laterale, in acelasi mod in care ati prajit-o pe cele doua parti.

Incingeti cuptorul la 250 de grade Celsius.

Cand cuptorul s-a incins, introduceti carnea la copt pentru un sfert de ora. Dupa ce timpul s-a scurs, curatati ceapa, tocati-o marunt si lasati-o sa se caleasca la foc iute pe aragaz alaturi de carnea de vita.

Cand ceapa si-a schimbat culoarea, puteti adauga coniacul. Lasati intregul preparat la fiert pana cand se evapora cognacul.

Se serveste alaturi de sosul in care a fiert cu patrunjel tocat marunt presarat deasupra.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.