File de peşte cu legume

Printeaza

O reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi, dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper.

Ingrediente:File de peşte cu legume

  • 500 g file de peste
  • 250 g cartofi
  • 250 g morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 400 ml pasta de tomate
  • 1 pahar apa
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline extravirgin
  • boia iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele, taie-l fileuri, apoi freacă-l cu sare. Spală şi curăţă bine legumele şi taie-le bucăţi nu prea mari. Pune peştele într-o tigaie cu 4 linguri de ulei încins şi prăjeşte-l pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie.

In uleiul în care ai prăjit peştele pune ceapa tăiată peştişori, usturoiul zdrobit, sare, piper şi boia, după gust, pasta de tomate şi apa.

Fierbe-le 10 minute, apoi adaugă dovleceii, cartofii şi morcovii tăiaţi cubuleţe. Pune ardeii tă­iaţi fâşii şi ţine-i câteva minute pe foc, amestecând cu grijă din când în când.

Pune peştele într-un vas ceramic termorezistent, răs­toarnă peste el legumele şi dă totul la cuptor 15 minute, la 150° C. Serveşte preparatul fierbinte.

File de peşte cu legume

File de peşte cu legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.