File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

Printeaza

O reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper, ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si morcovi.

Ingrediente:File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

  • 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau pangasius)
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 2 linguri mărar tocat
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml supă de legume
  • 200 g morcovi

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se taie de 2 ori de-a lungul, astfel ca la capătul mai lat să rămână unite, apoi cele 3 fâşii lungi obţinute se împletesc ca un colac şi se fixează cu scobitori.

Se toacă ceapa, se înăbuşă în unt, se adaugă coaja de portocală şi mărarul, se stinge cu vin, apoi se adaugă supa şi se dă într-un clocot.

Se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, 5 min. Jumătate din zeama astfel obţinută se toarnă într-o altă oală. Se curăţă morcovii şi se taie rondele subţiri; se fierb în restul de zeamă cca 3 min., evitând să devină prea moi.

In celă­lalt vas se dă zea­ma în clocot, se introduc fileurile de peşte împletite şi se lasă la foc mic, fără să mai clocotească, cca 5-6 min.

Morcovii se aranjează pe farfurie, peştele se aşează deasu­pra şi se stropeşte cu puţină zeamă

File de peşte împletit

File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.