File de miel cu legume

Printeaza

O reteta simpla de file de miel cu legume din: file de miel, otet de mere, ulei de susan, miere, condiment, ulei de masline, ceapa verde, germeni de soia, ardei rgas rosu, chilli, ananas, pasta de tomate, sare si piper schuan.

Ingrediente:File de miel cu legume

  • 250 g file de miel, taiat fidelute
  • 1 lingura de otet de mere
  • 1 lingura de ulei de susan
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 de lingurita praf de condiment chinezesc cu cinci arome
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 fire de ceapa verde, tocate
  • 125 gr germeni de soia
  • 1/2 de ardei gras rosu, tocat fideluta
  • 1 ardei chilli, tocat
  • 2 felii de ananas, tocate cuburi
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • sare
  • piper Sichuan, macinat

Preparare:

Dupa ce ati taiat carnea fidelute, puneti-o intr-un bol si adaugati o lingura de otet de mere deasupra. Adaugati si o lingura de ulei de susan, o lingura de sos de soia si o lingura de miere. Amestecati bine pentru omogenizare. Adaugati peste carne si condimentul chinezesc cu cinci arome, amestecati bine si lasati carnea la marinat 2 ore.

Cat sta carnea la marinat, tocati ceapa verde si puneti-o intr-un bol. Tocati ardeiul gras si puneti-l intr-un bol. Tocati ananasul si adaugati-l si pe acesta intr-un bol, alaturi de celelalte ingrediente. Puneti germenii de soia intr-un bol si pasta de tomate intr-o farfurioara. Ardeiul chilli, tocati-l si puneti-l intr-o farfurioara. In acest moment aveti toate ingredientele pregatite.

Dupa ce au trecut cele doua ore, puneti in wok o lingura de ulei de masline si adaugati carnea in wok pentru a se rumeni. Amestecati tot timpul si lasati-o sa fiarba pana cand se evapora tot sosul. Cand s-a evaporat sosul si a ramas doar uleiul, rumeniti carnea bine, 2-3 minute, dupa care scoateti-o si puneti-o intr-un bol, peste care asezati o farfurie pentru a se pastra calda.

In uleiul ramas in wok adaugati ceapa verde si ardeiul gras si rumeniti-le 2 minute, amestecand permanent. Adaugati si ardeiul chilli, germenii de soia si ananasul. Lasati-le se se rumeneasca 2 minute, dupa care adaugati pasta de tomate si bucatile de carne. Amestecati permanent pentru omogenizare si mai rumeniti 1-2 minute toate ingredientele. Asezonati cu sare si piper sichuan, proaspat macinat, amestecati bine si stingeti focul.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.