File de vita cu ceapa verde

Printeaza

File de vita cu ceapa verde din: file de vita, albus, amidon, ceapa, sare, sos de soia, sherry, ulei.

Ingrediente:File_de_vita_cu_ceapa_verde

  • 400 g file de vită
  • 3 linguriţe amidon de porumb
  • 1 albuş de ou
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 16 cepe verzi
  • 1/4 linguriţă sare
  • 1 lingură sos de soia de culoare închisă
  • 1 lingură sos de soia de culoare deschisă
  • 1 lingură Sherry
  • ulei de arahide pentru prăjit
  • 1 lingură ulei de susan

 

Mod de preparare:

Se taie carnea fâşii. Se amestecă amidonul de porumb, cu albuşul de ou şi cu uleiul vegetal şi se lasă carnea in jur de 20 de minute la marinat.

Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie bucăţi lungi de 4 cm şi se presează cu cutitul. Se amestecă sarea cu Sherry-ul şi cu sosul de soia.

Se încinge uleiul de arahide într-o tigaie mare sau în wok. Se iau feliile de carne din marinadă si se strecoară printr-o strecurătoare termorezistentă.

Se scufundă scurt în ulei fierbinte, şi se scot din nou afară. Se repetă acest proces, după ce în prealabil se încălzeşte din nou uleiul.

Se lasă carnea la scurs si se ia 1 lingură ulei din tigaie sau wok. In acest ulei se prăjeşte ceapa verde cca 1 minut.

Se adaugă amestecul de sos de soia şi carne şi se prăjeşte încă un minut, amestecând continuu. Mâncarea se presară cu ulei de susan si se serveste.

File de vita cu ceapa verde

File_de_vita_cu_ceapa_verde

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.