File de ton in coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

Printeaza

O reteta delicioasa de File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice din: file de ton, rosii, fasole, paine de casa, nuci, migdale, seminte de pin, rozmarin, busuioc, patrunjel, ardei gras, miez de fenicul, telina,  ghimbir, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:File de ton in coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

  • 4 bucăţi de file de ton de 200 g fiecare
  • 400 g roşii coapte
  • 400 g fasolică verde
  • 120 g pâine de casă
  • 40 g nuci
  • 40 g migdale
  • 40 g seminţe de pin
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 1 mână de frunze de pătrunjel
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 miez de fenicul
  • 1/2 tulpină de telină
  • 1 bucăţică de ghimbir proaspăt
  • 20 g ceapă, fel iată
  • 1/e căţel de usturoi
  • 1 lingură de oţet de vin alb
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Incingeţi într-o tigaie două linguri de ulei cu usturoiul, adăugaţi nucile, seminţele de pin, migdalele, rozmarinul şi două treimi din pâi­nea tăiată cubuleţe. Prăjiţi totul câteva minute, amestecând, apoi luaţi tigaia de pe foc. Scoateţi rozmarinul, puneţi busuiocul şi pătrunjelul şi treceţi totul prin maşina de tocat cu sita mare, pentru a obţine o com­poziţie de pane fină.

Clătiţi ceapa sub jet de apă rece 10 minute, mixaţi-o cu ţelina, ardeiul gras, feniculul, pâinea rămasă înmuiată în oţet, ghimbirul şi roşiile opărite, decojite şi fără seminţe. Potriviţi de sare şi de piper, adăugaţi trei lin­guri de ulei şi câteva cubuleţe de gheaţă şi mixaţi iar. Treceţi compoziţia prin sită, apoi păstraţi-o în frigider.

Spălaţi fasolea şi tăiaţi-i vârfurile, după care fierbeţi-o în apă cu sare circa 10 minute. Treceţi bucăţile de ton prin pane-ul pregătit apăsându-le cu degetele să se lipească bine. Rurmeniţi-le pe ambele părţi într-o tigaie cu puţin ulei. Treceţi-le apoi într-o tavă şi terminaţi pregătirea lor în cuptorul încins la 190°C, timp cje 6-7 minute.

Puneţi în mijlocul farfuriilor fasolica verde scursă bine, iar deasupra ei fileurile de ton tăiate felioare (făcute în sânge). Completaţi farfuria cu crema rece de roşii şi stropiţi cu un fir de ulei, apoi serviţi.

File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

File de ton in coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.