File de somon cu sos de soia

Printeaza

File de somon cu sos de soia din: zahar brun, sos de soia, mirin, otet de sherry, mustar, apa, amidon, fulgi de ardei rosu, fileuri de somon, sare, ulei, broccoli.

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca plus 2 linguri de zahar brun
  • 1/4 ceasca sos de soia
  • 1/4 ceasca mirin (vin dulce de orez japonez )
  • 2 linguri de otet de sherry
  • 2 linguri de mustar
  • 2 linguri de apa
  • 2 lingurite amidon
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu

Ingrediente pentru somon:

  • 5-6 fileuri de somon
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Amestecati impreuna toate ingredientele pentru sos intr-o cratita mica. Aduceti la fiert la foc mare, apoi se reduce focul la mic si se fierbe pana se ingroasa, aproximativ 1 minut. Acoperiti pentru a se mentine cald.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Asezonati fileurile de somon cu sare. Adaugati somonul in tigaie si prajiti aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Transferati fileurile de somon pe un platou si serviti imediat cu sosul de soia cald si broccoli.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

File de somon la gratar cu sos de usturoi

File de somon la gratar cu sos de usturoi

File de somon la gratar cu sos de usturoi din: rozmarin, sare, piper, usturoi, ulei de masline, lamaie, file de somon, salata verde, parmezan, rosii cherry, fasole verde. Ingrediente: 1 lingura rozmarin proaspăt, tocat sare si piper 2 catei de usturoi ulei de măsline coaja și sucul de la 1 lamaie 2 fileuri de somon […]

 

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru din: file de somon, coriandru, zahar, piper, lamaie, ulei de masline, marar. Ingrediente: 200g file de somon 1 linguriţă boabe de coriandru 1/2 linguriţă de zahar piper alb, pentru asezonat coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 leqăturâ mică de mărar, tocat   […]

 

File de somon umplut cu branza

File de somon umplut cu branza din: file de somon, branza, ceapa, marar, lamaie, sare, piper. Ingrediente:  3 fileuri de somon afumat 150 g brânză de vaci 1 ceapă 1 legătură de mărar sare piper zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Freacă brânza de vaci cu ceapa şi mărarul tocate. Condimentează amestecul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.