File de somon cu lamaie si cartofi natur

Printeaza

 File de somon cu lamaie si cartofi natur din: file de somon, ulei de masline, cartofi, lamaie, marar, delicat, sare.

Ingrediente:File de somon cu lamaie si cartofi natur

  • 600 g somon
  • 100 ml ulei măsline
  • 3 cartofi
  • o lămâie
  • mărar verde tocat
  • 10 g Delicat de legume
  • sare

 

Mod de preparare:

Fileul de peşte se unge cu ulei, se presară cu Delicat de legume şi sare, se pune într-o tavă la cuptor (220 °C). Se lasă până se pătrunde bine, circa 20 de minute. Separat, curăţăm cartofii, îi tăiem cubuleţe, îi punem în apă rece şi îi fierbem adăugând sare.

Intre timp verificăm somonul, iar dacă este gata îl scoatem de la cuptor, îl lăsăm două minute, îl luăm uşor cu o paletă şi îl aşezăm pe un platou întins. Cartofii fierţi îi scurgem de apă, îi presărăm cu ulei şi sare, îi amestecăm uşor, apoi îi aşezăm lângă somon.

Lămâia o adăugăm fie tăia­tă rondele, fie o stoarcem pe somon. Somonul se ser­veşte cu cartofi natur presăraţi cu mărar verde tocat, sau legume fierte dupa gust.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.