File de salau cu ghimbir si salvie

Printeaza

File de salau cu ghimbir si salvie din: file de salau, ceai verde, ceapa, unt, frunze de salvie, fistic, praz, sare, piper.

Ingrediente:File_de_salau_cu_ghimbir_si_salvie

  • 400 g file de salau
  • 1 punguta cu ceai verde
  • 1 ceapa mica
  • 50 g unt
  • frunze de salvie
  • 30 g fistic
  • 100 g praz
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fileurile de şalău de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălati-le, scurgeţi-le de apă şi presăraţi-le cu sare şi pi-per. Topiţi untul într-o tigaie şi prăjiţi fileurile, la foc mic, timp de 2-3 minute.

Adăugaţi peste acesta apă, punguţa de ceai, ghimbirul, ceapa şi salvia. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă încă 10 minute. Transferaţi apoi peştele pe farfurie şi presăraţi-l cu fistic măcinat.

Serviţi peştele alături de praz sotat în unt şi stropit cu zeamă de lămâie.

File de salau cu ghimbir si salvie

File_de_salau_cu_ghimbir_si_salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.