File de pui cu sos de masline

Printeaza

File de pui cu sos de masline

Ingrediente:

  • 50 g măsline negre (fără sâmburi)
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 crenguţe busuioc
  • 100 g cremă de brânză
  • 300 g iaurt slab
  • sare, piper
  • puţin suc de lămâie
  • 4 buc. file de pui (â 125 g)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 roşii
  • 1 linguriţă rozmarin tocat

Preparare:

Tocaţi măslinele. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l cubuleţe. Spălaţi busuiocul şi tocaţi-l mărunt.Amestecaţi totul cu iaurt şi cremă de brânză. Condimentaţi amestecul rezultat cu sare, piper şi suc de lămâie, apoi lăsaţi-l circa 30 de minute la frigider.

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi prăjiţi-o în ulei circa 6-8 minute pe fiecare parte. Scoateţi apoi bucăţile de carne din tigaie, condimentaţi-le cu sare şi piper şi înfăşuraţi-le circa 5 minute în folie de aluminiu, apoi lăsaţi-le să se liniştească.

Pregătiţi roşiile, tăiaţi-le rondele şi prăjiţi-le puţin în grăsimea rămasă după ce aţi prăjit carnea. Adăugaţi rozmarinul şi condimentaţi totul cu sare şi piper. Serviţi puiul împreună cu sosul de măsline şi roşiile călite.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun! Sosul de masline mi-a iesit genial 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.